Caravana Cinematografică

Misiunea

Prin intermediul proiectării de filme artistice și documentare româneşti şi străine, Cinemobilul își propune promovarea culturii cinematografice, susținerea educației cinematografice în școli și promovarea filmului românesc în rândul unor grupuri demografice semnificative din zonele rurale și urbane ale României, cu scopul de a stimula interacțiunile sociale, de a stârni curiozitatea și apetitul față de creația cinematografică și față de filmul românesc și de a transmite unui mesaj semnificativ: importanța imaginației individuale si colective în materializarea creativității.

Obiective

  1. Promovarea accesibilității la experiențe cinematografice prin realizarea de proiecții de film persoanelor din zone defavorizate cultural, social, economic: mediul rural, mediul urban (cartiere unde activitățile culturale lipsesc, zone care trec printr-o revitalizare culturală, cartiere de la periferia marilor orașe) și în comunități de rromi.
  2. Susținerea educației cinematografice prin organizarea de proiecții de film în școli pentru elevi cu vârste curprinse între 6-15 ani prin inițierea unui program dedicat: Ora de Film în școlile rurale.
  3. Promovarea filmului românesc

Cinemobilul Caravana Cinematografică este un proiect organizat de Asociația Cinemobilul, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și al Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Susținut de: Kaufland România